Новите народни представители настояха премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде

...
Новите народни представители настояха премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде
Коментари Харесай

Дончев вместо Борисов на изслушването в парламента

Новите народни представители настояха  министър председателят в оставка Бойко Борисов да бъде изслушан в Народното събрание , с цел да даде пояснение защо Националният проект за възобновяване и устойчивост няма да бъде изпратен на Европейска комисия до 30 април, когато е крайният период.

Решението бе взето на първия председателски съвет на 45-ото Народно заседание и обявено от Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! “. „ Вече имаме ръководител на Народното събрание и управление, които няма да толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната “, съобщи тя през вчерашния ден след края на съвета.

По проекта България може да получи над 12 милиарда лв., само че би трябвало да контракти плановете до 2023 година Планът би трябвало да бъде предаден в Европейска комисия до края на април, с цел да може изплащането на средствата и достигането им до локалната стопанска система да стартира допустимо най-бързо. Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев обаче разгласи, че няма да внася за приемане документа, направен от ГЕРБ, а ще остави това да стори идващият състав на Министерския съвет. Мотивът му е, че по този начин е честно.

Изслушване на премиера в оставка обаче няма да има, тъй като тъкмо в този миг той излезе в отпуск.  Бойко Борисов комфортно заобикаля да дава отговор на въпроси от парламентарната трубуна за прощален път. Причината в този момент е " сериозна работа по подготовката на новото държавно управление ". Очаква се на чуването да пристигна Томислав Дончев , който публично го замества. 

Преди това по дневен ред  народните представители ще решат и дали да бъде основана краткотрайна комисия за ръководството на Бойко Борисов , както желаеха от „ Изправи се! Мутри вън! “. Ще бъдат основани и първите три парламентарни комисии – правна, финансова и здравна. 

От думите на Манолова стана ясно още, че  депутатите ще продължат да заседават в постройката на пл. „ Народно заседание “ , защото в някогашния Партиен дом тече огромен ремонт
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР